3 + 1 javasolt Szuperétel Szorongás ellen

Általánosan megállapítható, hogy mindenkinek szokása időnként szorongania.

Orvosok és kutatók egybehangzó véleménye szerint a szorongás bizonyos mértékig még jótékony hatású is lehet: motiválhat, segíthet szembenézni a kihívásokkal.szorongas

Amennyiben azonban a szorongás rendszeres, már-már a mindennapokat is negatívan befolyásolja, akkor már egy olyan problémáról beszélhetünk, amelyet orvosolnunk kell!

Az esetek döntő többségében azonban a szorongás egy olyan aggodalom-érzés, mely testileg és szellemileg egyaránt gyötri a szervezetet.

Szorongásra utaló tünet lehet :

 • az ingerlékenység,
 • nyugtalanság,
 • felfokozott hangulat,
 • fáradtság,
 • izommerevség,
 • légszomj,
 • fejfájás,
 • vagy akár a hasmenés is.

Egészségünk érdekében a szorongással valahogyan szembe kell néznünk!

Szerencsére a kezelésnek számtalan természetes módja is ismert!

Medicannabis olaj jó választás!

A Medicannabis olaj legfőbb összetevője az a kendermag olaj, mely különösen értékes önmagában is:  Az egyik legkiegyensúlyozottabb növényi olaj.

A kender (Cannabis sativa L.) ősrégi kultúrnövény. Több fajtája van – Ezt leginkább azért szükséges hangsúlyozni, mert gyakran a ’marihuána’, ’vadkender’, és/vagy ’cannabis’ szavakat sokan nagy általánosságban a kenderre használják.

A “hasznos” kender – mely nem tartalmaz tudatmódosító THC-t – magjából készül az egészség megőrzését támogatni képes kendermagolaj.

A kendermagolaj fehérjéi magas szinten hasznosítható növényi fehérjék a szervezet számára. Továbbá, tartalmaz vitaminokat (A, C, B, D), ásványi anyagokat/nyomelemeket (cink, kálium, vas, magnézium), enzimeket, és ideális arányban Omega-3. -6, -9 zsírsavakat is.

Különösen jelentős GLA (gamma-linolénsav) tartalma, mely egy fontos Omega-6 zsírsav, többek között az ingereket továbbító idegrostokat is erősíti!

A többszörösen telítetlen zsírsavaknak alapvető szerepük van nem csak a szív- és érrenszer támogatásában, hanem a megfelelő agyműködésben is: a memória, a koordináció, vagy a hangulat javítását segítik elő.

A kendermagolajnak magában is roppant pozitívak a hatásai depresszió, szorongás, egyéb idegalapi panaszok esetén!

A Medicannabis összetevőinek listáján feltüntetett kendermag, nem keverendő össze a bódító hatású vadkenderrel!

A medicannabis olaj összetevői hatékonyan funkcionálhatnak, mint idegnyugtatók!

Például a mákolaj jelentős mennyiségben tartalmaz magnéziumot is, melyet a szervezet ’stresszellenes-ionként’ is felismer.
Apró szépséghiba, hogy stresszel vagy szorongással járó helyzetekben a magnézium nagyon gyorsan ürül a szervezetből, így pótlásáról gondoskodnunk kell – Ezt az utánpótlást megfelelően biztosíthatjuk például kendermagolajjal.

A medicannabis olaj telítetlen zsírsavakat tartalmazó egyes összetevői, a dióolaj, a lenmagolaj, vörösszőlőmag olaj, vagy mákolaj önmagukban is ismertek hangulatjavító jellegzetességükről!

Fogyasszon Bio Ehlers Vitalkost készítményeket!

A Bio Ehlers Vitalkost termékcsaládba egytől-egyig tápláló és frissítő hatású készítmények tartoznak!

Az agynak és az idegrendszernek a megfelelő működéshez szüksége van bizonyos tápanyagokra, ilyenek:

 • a B-vitaminok,
 • az esszenciális aminosavak,
 • vagy a telítetlen zsírsavak.

Átlag feletti B-vitamin, valamint aminosav tartalmuk miatt a Bio Ehlers Vitalkost termékek hatékony szorongásoldók!

Német csúcstechnológia vívmányként a Bio Ehlers Vitalkost tápanyagokban roppant gazdag összetevőket tartalmaz! A termékek fő összetételét az amaránt és a quinoa határozza meg.

A két, egyaránt kiváló gabona-alternatíva adja a Bio Ehlers Vitalkost készítmények alapvető jelentőségét. Magas minőségű fehérjéket (esszenciális aminosavakkal együtt), telítetlen zsírsavakat, rostokat, fontos ásványi anyagokat (vas, magnézium, kalcium) tartalmaznak.

A Bio Ehlers készítmények gluténmentes termékek, tiszta és organikus összetevőket tartalmaznak az alábbi formákban:

 • Bio Ehlers Vitalkost Ribizli-Berkenye – Narancs
 • Bio Ehlers Vitalkost Tigrismogyoró – Kakaó
 • Bio Ehlers Vitalkost Kakaó – Gesztenye – Mandula
 • Bio Ehlers Vitalkost Szuperzödlségek
 • Bio Ehlers Vitalkost Gyökérzöldségek
 • Bio Ehlers Vitalkost Shiitake Csillagfürt

A Bio Ehlers Vitalkost készítmények mindegyikével támogatható a szervezet hangulatjavításhoz előállított hormonjának, a szerotoninnak a termelődése.

A magasabb szerotonin szint jobb hangulatot, ezáltal jobb közérzetet eredményez.

A készítmények természetes stresszvédő, valamint depresszió ellenes hatásuk ismert.

Szorongás elleni hatóanyagok a gránátalmában!

A gránátalma hatóanyagai segíthetnek kivédeni a szorongással, stresszel járó káros hatásokat:

 • Változatos a B-vitamin tartalma. A gránátalma tartalmazza az agy és az idegrendszer megfelelő működéséhez szükséges B-vitaminokat.
 • A gránátalma kiváló antioxidáns. Antioxidáns hatóanyagai között az élre kívánkozik a C- és E-vitamin, az ellagsav, valamint a szelén.
  Az antioxidánsok szabályozzák a sejtromboló szabad gyököket, valamint az oxidatív reakciókat. Védelmet nyújtanak az ereknek, támogatják a keringést, a szív- és érrendszer, valamint az agy működését.
 • A gránátalma tartalmazza azt a káliumot, mely a sejtek energiaellátását is befolyásolja, de megfelelő elosztása az idegszövet működését, és az ingerületek átvitelét is befolyásolja.
 • Tartalmaz a szervezetben sokféle funkciót ellátó magnéziumot is, melynek bevitele hosszabb távon a jó hatással lehet a memóriafolyamatokra.
  Magnézium hiányában pedig idegrendszeri zavarokkal, depresszió, szorongás számolhatunk.

A gránátalma segíthet a szorongás alatt megváltozó vérnyomás-értékek beállításában.

Kutatások igazolták, hogy a gránátalma levének fogyasztása segíthet a stresszel összefüggésbe hozott megemelkedett kortizol hormon szintjének a szabályozásában.
A skóciai Edinborough-ban található Queen Margaret University kutatói szerint ez a hatékonyság a gránátalma fitonutrienseinek, valamint erős antioxidáns hatékonyságának tulajdonítható.

A kortizol megemelkedett szintje egyébként szívbetegségekhez, vagy magas vérnyomáshoz is kapcsolódhat.

Kutatók arra is felhívták a figyelmet, hogy a gránátalma antioxidánsai (vitaminok + ellegsav) mérsékelhetik annak a markernak a működését, mely az agyműködés,, az izomműködés, vagy a veseműködés romlását is eredményezheti, továbbá a gránátalma sejtregeneráló hatására is figyelmeztettek.
Ahogy mondták: „Mi sem segíthetné jobban ellensúlyozni a stressz vagy a szorongás hatásait, mint a sejtek állapotán javítani képes gránátalma?”

Szorongás esetén azáltal is segíthet a gránátalma, hogy fogyasztása általánosan támogatja a jobb gyomor- és bélműködést, melyek jellemzően lassulhatnak, vagy akár össze is omolhatnak a felfokozott feszültségek hatására.

Hangulatunk kiegyensúlyozását segíthetjük gránátalma, vagy természetes gránátalma levek fogyasztásával!

Antioxidáns hatású csúcs-ital!

A Flavin7 italok kedvelt gyümölcsök (vörös szőlő, fekete szeder, fekete bodza, fekete ribizli, kökény velős termése, szilva, fekete cseresznye) természetes kivonatai. 

Különösen gazdagok növényi antioxidánsokban, elsősorban flavonoid vegyületekben, polifenolokban.

A flavonoidok erős gyulladáscsökkentő hatékonysággal is jellemezhetőek.

Az antioxidánsok:

 • Sejtszintű védelmet nyújtanak a szervezetnek a szabad gyökök által beindított oxidatív reakciókkal szemben.
 • Lassítják a sejtek egészségére káros folyamatokat – Ilyen folymaatokat vált ki a stressz, és/vagy a szorongás is.
 • Támogatják a sejtek megfelelő működését.
 • Antioxidáns védelmet nyújtanak az ereknek, támogatják azok rugalmasságát.
 • A szív- és érrendszer karbantartását is végzik, melynek hatására javulhat a keringés, ami hatással lehet a jobb általános egészségre.

A Flavin7 italok tartalmaznak egy különleges antioxidánst is: A legfőképpen a vörös és kék szőlő héjában megtalálható resveratrolt.

Flavin7 italokkal támogatható a jobb agyműködés!

A flavonoidoknak ugyanis bizonyított hatása van a kognitív képességekre.
Flavonodiokban gazdag étrend jótékonyan hat a mentális frissességre is.

A Flavin7 italok összetevőjeként a vörös szőlő, vagy éppen fekete bodza leve önmagában is hatásos fáradtság, kimerültség ellen, a szellemi és mentális frissesség támogatására.

A Flavin7 italok szorongás esetén, az általános egészség javítása céljából hatékony étrend-kiegészítők!

A Flavin7 italokban, összeadódnak a fentebb említett gyümölcsök  jellemzői, így a gyümölcsök antioxidáns hatékonysága, valamint a mentális képességekre gyakorolt jótékony hatásuk is!