3 + 1 javasolt Koncentráció Javító

Szétszórt? Úgy érzi egyszerre túl sok dologra kellene összpontosítania? Nehezen tud figyelni a tanulásra? – Segítsen magán!

A koncentráció összpontosítás egy bizonyos dologra. Különösen intenzív figyelem, mely az érzékelés és a gondolatok összeszedett állapotával jól jellemezhető.

A koncentráció hosszabb távú tevékenység, és egyben a legfontosabb tanulási képesség is.
Számos módon lehet fejleszteni. Például gyermekkorban sokat segíthetnek a játékos feladatok, felnőtt korban a megfelelő mennyiségű és minőségű éjszakai pihenés. De a koncentrációt lehet ’gyakorolni’ is, pl.: meditációval.

A táplálkozással, fontos tápanyagok bejuttatásával úgyszintén javítható a koncentráció! Az alábbiakban koncentráció-javító táplálékkiegészítőkről olvashat, melyek hatékony segítséget nyújthatnak!

Koncentráció javítása Méhpempővel

A méhpempő szinte tökéletes tápanyagforrás! koncentracio

Összetevői között a megfelelő agyműködés szempontjából kulcsfontosságú anyagokat, mint az acetilkolint, a 10-HDA-savat, vagy a B5-vitamint is megtalálni.
Előbbi kettő ingerületátvivő anyag, az idegsejtek közötti kommunikáció gyorsaságát segítik elő; utóbbi pedig a stressz csökkentésében, valamint az agy energiával történő ellátásában játszik szerepet.

A megfelelő agyműködés, a stressz és a szorongás mérsékelése annak érdekében is fontos, hogy koncentrációnk és figyelmünk ne lankadhasson!

A méhpempő kapcsán igazolták már dopamin tartalmát is: A dopamin szintén egy ingerületvivő (neurotranszmitter), mely alapvető a figyelem, illetve a koncentrációs– és reakciókészség szempontjából.

Kivételes tulajdonsága a méhpempőnek, hogy pozitív hatással lehet az agyműködésre, melyhez B-vitamin komplexitása is hozzájárul!

Méhpempővel segíthető a nyugodt éjszakai pihenést: Mivel jobban alszunk, kipihentebben is ébredünk, ahogy pedig azt már a bevezetőben is említettük, az éjszakai pihenés fontos ahhoz, hogy koncentrálni tudjunk a másnap ránk váró feladatokra.

A méhpempő képes arra, hogy hormontermelési folyamatokat indítson be. Éppen annak a hormonnak a termelését amiből a szervezet aktuálisan hiányt szenved. Igaz ez a melatonin és szerotonin hormonok termelődésére is. Előbbi az alvást segítő hormon, míg utóbbi a központi idegrendszer szabályozásában vesz részt.

Halló- és látóérzékelésünk, éberségünk és koncentrációs képességünk javulását egyaránt remélhetjük a tiszta méhpempő fogyasztásától!

Koncentráljon jobban – Fogyasszon Zöld teát!

Az ázsiai nép gyógyítók biztosak voltak abban, hogy 1 csésze zöld tea már képes testileg és szellemileg felélénkíteni egyaránt!

A zöld tea lassan és egyenletesen felszívódó koffeinje kiegyenlítetten fejtheti ki élénkítő hatásit – Ráadásul hosszabb távon, mint a kávé vagy a fekete tea! Mindezt úgy, hogy nem okoz pl. szívdobogásérzést, hirtelen izgatottságot.

A frissítő, serkentő hatású zöld tea kedvezően befolyásolja a testi közérzetet mellett a koncentrációs képességeket is!

Bőségesen találni több fajta vitamin, ásványi anyagot és nyomelemet a zöld tea összetevői között. A nagy mennyiségű C-, D-, K- valamint B2-vitamin a szervezet felpezsdítésében, vitalizálásában, valamint a fáradtságérzet elűzésében is szerepet játszhat.

Az értágító tulajdonságokkal jellemezhető zöld tea elűzheti a fejfájást, a görcsöket, ezáltal jobb közérzetet teremtve.

Mindenképpen említést érdemel a zöld tea katechin tartalma is!

Az antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásokkal is jellemezhető katechinek erős antioxidáns vegyületek, melyek védelmet nyújtanak az idegsejteknek az oxidációs folyamatokkal szemben, ezáltal is elősegítve a jobb agyműködést.

Saját magunkon is tapasztalhatjuk a zöld tea stresszoldó, valamint szorongást csökkentő hatékonyságát. Éppen ezért is, egy hosszú, fárasztó nap során a figyelem fenntartását megcélozva jó szolágaltot tehet a zöld tea!

Flavonoid antioxidánsok és a koncentráció

A növényi antioxidánsokban gazdag Flavin7 italok legjelentősebb összetevői az italok alapjául szolgáló, kiváló minőségű gyümölcsökben található flavonoid vegyületek.

A flavonoidok gyulladáscsökkentő, kimagaslóan erős antioxidáns vegyületek, sejtszinten védik a sejteket vagy az ereket a szabad gyökök, valamint az oxidatív reakciók sejtromboló hatásával szemben.
Elsőrangú képvielőjük az a kvercetin, amelyet a Flavin7 gyümölcskivonatok is magas koncentrációban tartalmaznak.

A flavonoidok az egészség szempontjából a mentális frissességre, a gondolkodási képességekre egyaránt jótékony hatással lehetnek!

Az Osloi Egyetem táplálkozáskutatója, Eha Nurk egyértelműen arra a következtetésre, hogy a flavonoidok beviteléről rendszeresen gondoskodók kognitív képességeiken, így pl. az emlékezeten, vagy a koncentráción valóban javíthatnak.

Az agyi tevékenység és a koncentráció úgyszintén fokozható Flavin7 italok fogyasztásával!

Mivel az emberi szervezet nem képes előállítani flavonoidokat, azok utánpótlását táplálkozásunkkal kell biztosítanunk! – A sötét színű, bogyós gyümölcsök mértéktelen fogyasztása helyett tökéletesen megtehetjük mindezt Flavin7-italokkal!

A Flavin7 italok természetes étrend-kiegészítők, fogyasztásuk az agyműködés valamint a koncentráció javítására egyaránt 4-6 hetes ciklusokban javasolt, kúraszerűen.

Koncentráció javítása mangosztán gyümölcslével

Az antioxidánsokkal és egyéb fontos tápanyagokkal (pl.: C-, E- és B-vitaminok, poliszacharidok) felvértezett mangosztán hatékony segítség az egészség megőrzése szempontjából.

A mangosztán természetes frissítő és élénkítő hatású, ajánlott az agyműködés zavarai ellen is!

A mangosztán talán legfontosabb összetevői azok a flavonoidok osztályába sorolható xantonok, melyek amellett, hogy szabályozni képesek a szabad gyökök számát, illetve az oxidatív reakciókat, lassíthatják a fizikai és szellemi leépülés folyamatát.

A xantonok gyulladáscsökkentő és szorongást gátló hatását, valamint a kedélyállapoton javító jellegzetességét is kimutatták már.

Az idegrendszer és a megfelelő agyműködés szempontjából alapvető B-vitaminok ajánlott napi bevitelének jelentős részét fedezhetjük a mangosztánnal! ⇒ Az összetevők között ugyanis 6 különböző B-vitamint találni: például azt a B-5 vitamint is, ami az idegi impulzusok közvetítésében alapvető szerepet tölt be.

Újabb kulcsfontosságú összetevő az idegrendszer működése szempontjából a triptofán esszenciális aminosav. Közvetlen kapcsolatban áll a hangulat, és bizonyos kognitív funkciók (mint memória, tanulási képesség) szabályozásáért felelős szerotoninnal.

A felsoroltak mellett a mangosztánt szorongás ellen is ajánlják!

Így például kitűnő segítség lehet az olyan feszültséggel járó helyzetekben, melyek magas fokú koncentrációt követelnek!