3 + 1 javasolt Szuperétel Depresszió ellen

A depresszió, mint kóros hangulatingadozással járó betegség sajnálatos módon igen elterjedt betegség, hiszen gyaníthatóan egyszer szinte mindenki átél effajta hangulatingadozást.

Amilyen elterjedt a depresszió, legalább olyan sokféle jótékony hatású kezelési lehetőséget ismerünk, melyek segíthetnek kilábalni a gödörből.

A hangulaton, valamint a közérzeten javíthatunk életmódbeli változtatásokkal, ugyanakkor antidepresszáns szereket is szedhetünk.
Ha már utóbbi mellett döntünk, a gyógyszerkészítmények helyett válasszunk természetes antidepresszáns tulajdonsággal jellemezhető, hatékony táplálékkiegészítőket!

Depresszió ellen is méhpempővel!

Tiszta méhpempővel javítható a szervezet általános egészsége.
A vitaminokban, fehérjékben, aminosavakban, antioxidánsokban, erős antibakteriális hatóanyagokban (mint a 10-HDA sav) gazdag pempő fiatalít, erősít, táplál, segíti az egészség megőrzését.

A méhpempő antidepresszáns és hangulatjavító hatása is ismert!

A méhpempő egyedülálló módon tartalmazza az egyik legfőbb ingerületátvivő anyagot a központi idegrendszerben: Az acetilkolint, amely vegyület a megfelelő agyműködéshez elengedhetetlen.

A fentebb említett 10-HDA sav szintén szerepet tölt be az idegrendszer ingerületátvitelében.

Alapvetően acetilkolint a Hippokampusz sejtjei képesek termelni. Amennyiben ezeknek a sejteknek az alulműködése jelenzkezik, az acetilkolin szintje lecsökken, agyműködési zavarokkal kell számolni (mint például memóriazavarok, emlékezetvesztés).

A méhpempő jelentősen javíthat a közérzeten:

 • Megszűnteheti az álmatlanságot,
 • javíthat a sejtek anyagcseréjén,
 • segíthet leküzdeni a depresszív tüneteket,
 • a téli letargikusabb, búskomor időszakból segíthet kizökkenni,
 • csökkentheti a fáradtságot.

A tiszta méhpempő ’az agy tápláléka is!

Különösen hatásosnak tartják, stressz, szorongás, idegi kimerültség, koncentrációs zavarok esetén, ugyanis az agyi funkciók javulása várható a zselés állagú, sárgásfehér színű pempő fogyasztásától.

Hogy miért lehet még az agy tápláléka? – A méhpempő B-vitamin komplex, összetevői között megtaláljuk az agy és az idegrendszer működését segítő összes jelentős B-vitamint (B5, B6, B12)!

Amennyiben depressziósnak éreznénk magunkat, tartsunk kb. 30 napos méhpempő kúrát: Fogyasszunk ez idő alatt napi 2-4g pempőt.

Antidepresszáns hatású Medicannabis olaj

A Medicannabis olaj egyedülálló növényi olaj-kombináció: A kendermag, a vörös szőlő magjának, a dióolajnak, a mákolajnak, valamint a lenmagolajnak a természetes módon előállított elegye.

Legfőbb összetevője a kendermagolaj:

A cannabis satvia, vagyis az ipari kender nem tévesztendő össze a vadkenderrel, melynek levelei tartalmazzák a kábító hatású delta-D-tetrahidro-kannabinolt (THC-t)!

Az idegrendszer működéséhez szükséges alapvető ásványi anyagok és nyomelemek, mint a kálium, a cink vagy a magnézium bevitele is fedezhető medicannabis olajjal!

A Medicannabis olaj elsőrangú abból szempontból, hogy közel 90%-os telítetlen zsírsav tartalom (Omega-3, -6 és -9) jellemzi az összetételét.
A telítetlen zsírsavak koncentrációját tekintve a linolsav és alfa-linolénsav tartalom kínálkozik az élre – Mindkettőt ’jó zsírsavként’ tartjuk számon.

A Omega-zsírsavak fontosak a szervezet egészségének működéséhez, így a központi idegrendszer működéséhez is!

Ezek a zsírsavak túlnyomórészt a Medicannabis olaj legfőbb összetevőjében, a kendermag olajban találhatóak.

Az Omeg -zsírsavak alapvetően az agyban is jelen vannak, javíthatják az olyan betegségek tüneteit, mint a depresszió, vagy a szorongás.

A medicacannabis olaj jelentős természetes GLA, azaz gamma-linolénsav tartalommal rendelkezik. A GLA fontos abból a tekintetből is, hogy közvetve védi az idegrendszert, képes enyhíteni a depresszió vagy az idegesség tüneteit.

Nyugató hatásának köszönhetően ez a különleges összetételű növényi olaj segíthet az idegrendszer ’ellazulásában’ ⇒ Mérsékelheti a szorongást.

A medicannabis olaj jótékony hatásai egyértelműen megmutatkozhatnak a depresszió területén!

Különösen jelentős természetes idegnyugtató készítmény!

A szervezet kiegyensúlyozott működésének támogatása Spirulina + Chlorella mikroalgákkal:

A mikroalgák értékes tápanyagok forrásai. Kiemelkedően jeles képviselőik a Spirulina Platensis és a Chlorella Vulgaris:

 • A Spirulina minden olyan tápanyagot (pl.: kiváló minőségű fehérjéket az esszenciális amnosavakkal, B-vitamin komplexet, enzimeket, de még Gamma-linolénsavat is) tartalmaz, melyre szervezetünknek szüksége lehet.
 • A Chlorella egyik legkiemelkedőbb természetes forrása az alga zöld színét is biztosító, antioxidáns és fertőtlenítő hatásairól egyaránt ismert klorofillnak.
  A Chlorella energiabomba, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, poliszacharidok forrása.

A komplex tápanyagutánpótlást biztosító mikroalgák kiegyensúlyozhatják az immunrendszer működését, lehetőséget teremtve arra is, hogy pl. védekező rendszerünk megfelelő választ tudjon biztosítani a stressz, vagy szorongás tüneteivel szemben.

A mikroalgák tápanyagai, mint pl. az antioxidánsok, az Omega zsírsavak, vagy a B-vitaminok támogatják a megfelelő agyműködést!

A Chlorella és Spirulina mikroalga adaptogén hatású is!

Az adaptogén hatások értelmében harmonizálják a belső elválasztású mirigyek, valamint az immunrendszer működését.

Az adaptáció (’tökéletes alkalmazkodás’) szóból született adaptogén hatás lényegében annyit tesz mondjuk a mikroalgák esetében, hogy ha arra van szükség lelassíthatják vagy felgyorsíthatják szerveink működését. Így például a szervezetet ért stresszhatásokat vagy szorongást követően támogatják szervezetünk kiegyensúlyozottabb működését.

Mikroalgák antidepresszánsként is ismertek

a szorongás oldásában is segíthetnek.

Szorongás esetén például ismert az a tünet, hogy az egyénnek nincs étvágya, nem hajlandó enni! A Spirulina és a Chlorella étrend-kiegészítőkkel ilyen esetekben is biztosíthatjuk a szervezet napi tápanyagszükségletének bevitelét!

Tudta, hogy (…):

 • A Chlorella még a szervezet regenerálódását mielőbb segíteni képes nukleinsavakat is tartalmazhat?
 • A Spirulina pedig egy, az amfetaminok csoportjába tartozó ingerületátvivő anyagot, a szellemi teljesítményen és a hangulaton egyaránt javítani képes feniletilamint is tartalmazza?

A Chlorellea és Spirulina természetes étrend-kiegészítők párhuzamos fogyasztása is ajánlott, hiszen a két mikroalga kölcsönösen felerősítheti a másik jótékony hatását!
Ennek értelmében depresszió esetén

Segíthet a Bio Ehlers Vitalkost harmonizációs hatású készítmény

Az Bio Ehlers Vitalkost készítmények ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó, maximálisan természetes és magas minőségű termékek, melyek fogyasztásával a szervezet egészsége – az agy és idegrendszer működése, de még az ideális testsúly is – támogatható.

Harmonizációs hatású táplálékkiegészítők a test és az idegrendszer számára egyaránt: Hatással lehetnek a ’boldogsághormon’, a szerotonin termelődésére.

A magasabb szerotonin szint ellenállóbbá tesz a stresszel, szorongással, vagy depresszióval szemben.

A szerotonin hangulatjavító hatása segít a pozitív gondolkodásban, mely a mindennapok során elengedhetetlen, hogy kiegyensúlyozottnak nevezhessük életünket.

A Bio Ehlers Vitalkost feszültségoldó hatású készítmények,alapvető összetevőjük az amaránt és a quinoa!

Az amaránt és a quinoa egyaránt a dél-amerikai kontinensen őshonos ’gabonaalternatívák’. Gluténmentes, teljes értékű fehérjeforrások,  melyek a szervezet kiegyensúlyozott működéséhez nélkülözhetetlen esszenciális aminosavakat egyaránt tartalmazzák.

Az amaránt és a quinoa apró szemeinek jelentős még az emésztést segítő rosttartalma, magas B2- és B6-vitamin, illetve vas, kálium, és magnézium koncentrációja. De tartalmaznak telítetlen zsírsavakat is (linolsav és linolénsav).

A Bio Ehlers termékek különböző ízesítésben rendelhetőek:

 • Bio Ehlers Vitalkost Ribizli-Berkenye – Narancs
 • Bio Ehlers Vitalkost Tigrismogyoró – Kakaó
 • Bio Ehlers Vitalkost Kakaó – Gesztenye – Mandula
 • Bio Ehlers Vitalkost Szuperzödlségek
 • Bio Ehlers Vitalkost Gyökérzöldségek
 • Bio Ehlers Vitalkost Shiitake Csillagfürt

A fentebb említett jótékony jellemzők kivétel nélkül mindegyik termékre jellemzőek. Ennek ellenére különbséget mégis érzékelhetünk, egyrészt az ízvilág területén, valamint, hogy a különböző összetevők hozzáadják saját  jótékony jellegzetességeiket a Bio Ehlers Vitalkost termékekhez.

Példáula kakaó antioxidáns és keringésjavító tulajdonságával, a mandula önmagában is kiváló energiaforrásként, a gesztenye átlag feletti E-vitamin és élelmi rost tartalmával emeli a termék minőségét.